Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

 

50 χρόνια Μεταπολίτευσης. Ευτελισμός των Ελλήνων Αξιωματικών

ΕΑΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 

Η συνεχής περιφρόνηση της μεγάλης κοινωνικής ομάδας των αποστράτων αξιωματικών από τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Άμυνας (Παναγιωτόπουλος-Δένδιας) και την κυβέρνηση, κατά την τελευταία πενταετία, καθώς και η πλήρης απαξίωση του λειτουργήματος του αξιωματικού από την πολιτεία, αφού οι μισθοί των εν ενεργεία και οι συντάξεις των εν αποστρατεία όχι μόνον έχουν φτάσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αλλά και η αγοραστική δύναμη των μισθών και συντάξεων έχει εξασθενήσει σημαντικά από το 2010, κατέστησαν τις Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές, ΜΗ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ για τη νεολαία μας, με αποτέλεσμα:

α. Να μην συμπληρώνονται οι αναγκαίες θέσεις των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές, με καταστροφική επίπτωση για την επάνδρωση των μαχίμων μονάδων
β. Τη δραματική πτώση των βάσεων.

Κύριοι της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, 

Κάτι δεν κάνετε σωστά απέναντι στο ενεργό προσωπικό, που είναι το παρόν και το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και στο απόμαχο προσωπικό, που νομοτελειακά θα καταλήξουν όσοι υπηρετούν σήμερα και διαπιστώνουν πόσο μας έχετε εγκαταλείψει.

Συνεχίζετε την τακτική της αδιαφορίας στα προβλήματα του κλάδου μας, δεν ανησυχείτε καθόλου, που στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, υπάρχει ένας αδίστακτος διεκδικητής των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων και που αμφισβητεί την εδαφική μας ακεραιότητα.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, που αφουγκράζεται καθημερινά τις ανησυχίες όχι μόνον των μελών μας, αλλά και των εν ενεργεία συναδέλφων μας, σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, διότι έχετε θυσιάσει το ηθικό του προσωπικού στον βωμό της αλαζονείας σας.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

 

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ «ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΑΛΣΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 

Στο πλαίσιο των επετειακών αντικατοχικών εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου με τίτλο «Πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη έκτοτε παράνομη κατοχή σημαντικού τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας» υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Σταύρου Αυγουστίδη, τελέστηκε την 20η Ιουλίου 2024, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο «Πεσόντων στην Κύπρο» στο Άλσος Στρατού (Λεωφ. Κατεχάκη).

        Εκ μέρους της Ε.Α.Α.Σ. παρέστησαν, κατόπιν προσκλήσεως της Κυπριακής Πρεσβείας, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγος ε.α. Δεβούρος Ιωάννης συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ. Αντγο ε.α. Γουμαλάτσο Μιχαήλ.

        Στεφάνι στο Μνημείο «Πεσόντων στην Κύπρο» για τους ήρωες που πολέμησαν στην μαρτυρική Κύπρο το 1974, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων


Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

 

Εορτασμός Προφήτη Ηλία, προστάτη Αγίου της Αεροπορίας Στρατού

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 

Η Ε.Α.Α.Σ. εξ αφορμής του εορτασμού της μνήμης του Προφήτη Ηλία, προστάτη αγίου της Αεροπορίας Στρατού εύχεται στους αξιωματικούς, ε.ε. και ε.α., στα στελέχη, στους οπλίτες και τις οικογένειές τους χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη και φώτιση Κυρίου. Επιπλέον, η Ένωσή μας εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Όπλο, το οποίο αυτή την περίοδο συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

 

20 Ιουλίου 1974 – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 

Σαν σήμερα το 1974 ξεκίνησε η επίθεση των Τούρκων στην Κύπρο μας, όπου ακόμα και σήμερα υπάρχει Κατοχή του 38% της επικράτειας της νήσου και συνεχίζεται ο εποικισμός. Υποχρέωση του Ελληνισμού είναι να ελευθερώσει την Κύπρο, να αντιστρέψει όλα τα αποτελέσματα αυτού του φρικτού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και να αποδώσει Δικαιοσύνη για όλες τις τερατώδεις πράξεις που διέπραξαν οι βάρβαροι εισβολείς.


Η Ε.Α.Α.Σ. κλίνει ευλαβικά το γόνυ στην μνήμη των παλικαριών του έθνους που πολέμησαν εναντίον των Τούρκων, πότισαν το δέντρο της Ελευθερίας και θυσιάστηκαν για την τιμή της Ελλάδας , εκφράζοντας τον θαυμασμό της για τους ήρωες που επιβίωσαν και αποτελούν και σήμερα παραδείγματα προς μίμηση.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων 

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

 

ΚΥΑ ΒΟΕΑ ΕΤΟΥΣ 2024

ΕΑΑΣ - ΜΤΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 

Γνωρίζεται στα μέλη μας ότι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού σύμφωνα με την από 10 Ιουλ 2024 ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι: «…έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους Υπουργούς, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία προσδιορίζεται η τιμή μεριδίου για την καταβολή του ΒΟΕΑ στους δικαιούχους, με την ίδια τιμή μεριδίου του 2023 και αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις προσεχείς ημέρες. Μετά τα παραπάνω, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

          Ενώ κατά το παρελθόν, η ΚΥΑ καθορισμού ΒΟΕΑ δημοσιευόταν επίσημα στο ΦΕΚ το πρώτο 4μηνο του έτους, εν τούτοις φέτος, από 1/1/2024 και μέχρι σήμερα που διανύουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δεν έχει δοθεί κανένα Βοήθημα, από το Ταμείο στους δικαιούχους. Η καθυστέρηση είναι μεγάλη και αδικαιολόγητη και προκαλεί τα εύλογα παράπονα και ανησυχία των δικαιούχων.

Παρήγορο βέβαια είναι το γεγονός ότι εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το ΜΤΣ. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!!!

Εκτιμάται ότι αμέσως μετά την δημοσίευση της ΚΥΑ, θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα  όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να αρχίσει η καταβολή των ΒΟΕΑ.

Τονίζεται, για μία ακόμη φορά,  ότι είναι υποχρέωση του Ταμείου η ενημέρωση των μετοχομερισματούχων του, για θέματα που τους αφορούν και δικαίωμα των μετοχομερισματούχων, να ενημερώνονται από το Ταμείο. Επίσης θα έπρεπε το Μ.Τ.Σ. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, διαμαρτυρίες και παραστάσεις για την έκδοση και την δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ.

Αυτό είναι μία από τις  Βασικές αρχές Δημοκρατικής λειτουργίας του ΜΤΣ  και είναι αναγκαίο να τηρείται από όλους!!!

 

 

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων